Български (България)English (United Kingdom)

Предстоящи събития

Новини

33 “ Кирил и Методий” str
 tel: (064) 82 01 50

 For more information - contact us.

ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ

Нормативни документи

- Our Students -

Документи

- Gallery -

A+ R A-

На 7 юни – вторник, от 18.30 ч. В зала „ Катя Попова „ десетокласникът от Национално училище по изкуствата „ Панайот Пипков „ Георги Чапанов ще представи първият си албум с електронна музика.

Симеон Серафимов, неговите ученици Николай Иванов, Елена Дорошенко, Поля Петкова и Християн Христов (членове на перкусионен ансамбъл „Акцент”), както и корепетиторката Стефка Крумова ще участват в премиерната постановка на операта „Нос” от Шостакович. Първото изпълнение на операта в България се осъществява от Държавна опера – Русе, в рамките на 52-то издание на „Мартенски музикални дни” (20 март).

Белла Хараламбова, преподавател по музикално-теоретични дисциплини и диригент на духовите оркестри на НУИ „Панайот Пипков” – Плевен, беше одобрена след конкурс за номиниране на български участници в краткосрочни обучения през първата половина на 2012 година по програмата на Съвета на Европа за квалификация на педагогически кадри  PESTALOZZI. Тя ще представи България в 133-тия Европейски семинар „Да бъдеш учител през 2032 година: променящи се роли и компетенции”, който ще се състои от 23-ти до 27-ми април тази година в Бад Вилдбад – Германия.

6Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков” организира благотворителен концерт под патронажа на кмета на община Плевен – доц. д-р Димитър Стойков, който ще се проведе на 13 март (вторник) от 18.30 ч. в зала „Катя Попова”. Концертът е за 18-годишната Десислава Мирчева от класа по виолончело на Петранка Антонова.

Да сте бели и червени, да сте румени, засмени! Благотворителен мартенски базар организираха най-малките ученици в НУИ "П. Пипков". Цяла седмица в класните стаи на ІІ, ІІІ и ІV клас кипи усилена работа.

С участието на възпитаниците  на НУИ „Панайот Пипков”- Плевен; Перкусионен ансамбъл „Акцент” с ръководител Симеон Серафимов , Александър Димитров –виолончело , Стефан Бонев- пиано , хор „Евъргрийн” и Детска вокална група „Песенчица” с диригент Диана Русева , камерен оркестър „Бревис”- диригент Пламен Марков , ученици от специалност  „Български танци” с преподавател Танушка Арабаджиева.
Детски хор „Звъника при ЦРД Плевен с диригент Ваня Делийска, Балетно театрална школа „ Спиритус” с ръководител Ирина Георгиева , балетна школа при читалище „Съгласие –ръководител Маня Николова.
По идея на творчески колектив ; Диана Русева , Снежа Данова , Евгения Янева , Милица Григорова , Жечка Димитрова и Асен Антонов

3-ти март 12:00ч   ДКТ „Иван Радоев”

Веселка Казашка, завършила НУИ „Панайот Пипков” през 1995 г. със специалност пиано в класа на Мариана Начева, е в екипа на операторите на филма „Артистът”, който спечели 5 от най-престижните награди Оскар преди 2 дни. След музикалното училище в Плевен тя замива за САЩ с родителите си, където завършва висше бакалавър със специалност кино в Далас. През 2001 г. с достатъчно стаж и кураж се мести в Лос Анжелис и започва работа в Меката на киното – Холивуд, като асистент оператор.  и има голямата чест да работи над филма "Артистът".

Стените говорят за литература

Учениците от ІV клас на НУИ „Панайот Пипков” - Плевен, с класен ръководител Татяна Николова, разработиха и представиха пред своите приятели от ІІІ клас (класен ръководител Виолета Дилова) и преподаватели от прогимназиален курс своите проекти по извънкласно четене на тема „Иван Вазов – живот и творчество”. Постер-сесиите на екипите и атрактивното им презентиране показаха задълбочена и изчерпателна подготовка по възложената тема.

Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков” гр. Плевен Носител на орден „Кирил и Методий”- I степен

О Б Я В Я В А

ПРИЕМ ЗА УЧЕБНАТА 2012/2013 Г.

НОВО! НОВО! НОВО!
РЕДОВНО ОБУЧЕНИЕ – ПОДГОТВИТЕЛЕН КЛАС  ПО СПЕЦИАЛНОСТИТЕ:
ПИАНО, ЦИГУЛКА, ВИОЛОНЧЕЛО, КЛАСИЧЕСКА КИТАРА, БЛОКФЛЕЙТА И УДАРНИ ИНСТРУМЕНТИ – с изпит на музикалните способности:

•    Изпяване на заучена песен по зададен тон;
•    Подражателно възпроизвеждане на кратки мелодични фрази с текст;
•    Подражателно повторение със  сричката „та“ на метроритмично организирани фрази.
Обучението включва:
•    Полудневен режим на обучение;
•    Общообразователна подготовка;
•    Обучение по специален предмет;
•    Обучение по солфеж;

На 15 декември в НУИ „Панайот Пипков” ще бъде отбелязана 80-годишнината от рождението на видния български композитор, музикален теоретик и ерудит, проф. д-р на изк. ПЕНЧО СТОЯНОВ. Пред колеги и млади музиканти юбилярът ще представи последния си труд „Аспекти на стила в музиката”.
Същата вечер в концерта на Плевенската филхармония, свързан с честването, ще участва и перкусионен ансамбъл „Акцент”.

  • «
  •  Start 
  •  Prev 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  Next 
  •  End 
  • »
Page 1 of 32