Български (България)English (United Kingdom)

Предстоящи събития

Новини

33 “ Кирил и Методий” str
 tel: (064) 82 01 50

 For more information - contact us.

ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ

Нормативни документи

- Our Students -

Документи

- Gallery -

A+ R A-

Възпитаник на НУИ "Панайот Пипков" в екипа на филма "Артистът"

Веселка Казашка, завършила НУИ „Панайот Пипков” през 1995 г. със специалност пиано в класа на Мариана Начева, е в екипа на операторите на филма „Артистът”, който спечели 5 от най-престижните награди Оскар преди 2 дни. След музикалното училище в Плевен тя замива за САЩ с родителите си, където завършва висше бакалавър със специалност кино в Далас. През 2001 г. с достатъчно стаж и кураж се мести в Лос Анжелис и започва работа в Меката на киното – Холивуд, като асистент оператор.  и има голямата чест да работи над филма "Артистът".

Бързият и лесен контакт в социалната мрежа „Фейсбук” ни позволи да станем съпричастни с нейния голям успех и я поздравим. А тя ни отговори:

 

„Поздрави от Лос Анжелис на всички настоящи и бивши ученици и учители на НУИ „П. Пипков”! Благодаря много за поздравленията и съм трогната от вниманието. Много съм щастлива, че моята мечта се осъществи и че имам такива добри приятели, с които да я споделя. Пожелавам го от сърце и на всички вас. Спомените от годините ми в НУИ и качествата, които развиха в мен учителите ми са незабравими и неотменни! Благодаря ви много!!!”

veselka