Български (България)English (United Kingdom)

Предстоящи събития

Prev Next

Новини

33 “ Кирил и Методий” str
 tel: (064) 82 01 50

 For more information - contact us.

ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ

Нормативни документи

- Our Students -

Документи

- Gallery -

A+ R A-

ХVІ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА АКОРДЕОНИСТИ „ТАНЦУВАЩИ КЛАВИШИ”

гр. Нови пазар, 27 – 29 април 2017 г.

Акордеонистите от НУИ „П. Пипков” – Плевен се завърнаха с 9 награди от 16-тото издание на Национален конкурс „Танцуващи клавиши”, 2017.

 

Традиционно плевенската акордеонна школа участва с най-голям брой изпълнители в конкурса. И тази година една от стипендиите на Министерство на културата е присъдена на плевенски възпитаник. Михаела Хиткова - ученичка на Ценка Тодорова  води с най-много точки класирането в ІV възрастова група. Тя получи едногодишна стипендия по програма на Министерство на културата за деца с изявени дарби и таланти. В същата възрастова група Дейвид Иванов, с преподавател  Румен Тодоров, зае 2-ро място.

С първо място е отличен, ръководения от Ценка Тодорова, Ансамбъл „Акордеомания-Джуниър” в I група.

В III възрастова група – участие взеха петима представители на плевенската акордеонна школа. Първо място заеха Теодор Маринов, Гергана Илиева  и Александра Страшилова. Магда Цекова се класира на второ място, а Мая Тодорова, която направи своя дебют на този конкурс зае трето място.

Четвъртокласникът Денислав Банев  е удостоен с второ място във II група.

За участието на плевенските акордеонисти в състоялия се конкурс петокласничката Гергана Илиева сподели: „Много се трудихме, но си заслужаваше!”

Image Gallery