Български (България)English (United Kingdom)

Предстоящи събития

Новини

33 “ Кирил и Методий” str
 tel: (064) 82 01 50

 For more information - contact us.

ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ

Нормативни документи

- Our Students -

Документи

- Gallery -

Projects / Проект "Търси дъгата"
A+ R A-

Проект "Търси дъгата"

На  18 април  , в Национално училище по изкуствата "Панайот Пипков" бе открита Зала за дейности по интереси за полуинтернатна подготовка на 66 деца от първи до четвърти клас.
Така стартира Проект "Търси дъгата". Развитие и образование на ценности. Дейностите по интереси, като развиващи програми,чрез които учениците се обучават докато се забавляват.


Проектът на стойност 8 205 лв. е удобрен по модул "Подкрепа на целодневното обучение на учениците от начален етап", в рамките на Национална програма "Училището- територия на учениците" на МОН. Бившето фоайе на концертна зала "Божко Шойков" се е превърнала в уютен и привлекателен център за тематичните дейности в търсенето и дъгата от таланти сред малчуганите : "Във вълшебния свят на приказките”, “Сръчни ръце”, “ Занимателна математика”,“ Аз пея и танцувам “,“В ателието на художника “.
Екипът ,разработил  и реализиращ проекта „ Търси дъгата „ – Ваня Колева , Виолета Дилова, Татяна Николова, Калинка Бенчева, Мая Христова, Пламена Алексиева, Родинка Попова   са насърчени  от съдействието на ръководството на училището  в лицето на Жечка Димитрова – Директор , административния и технически персонал.Сред поставените цели е и използване средствата на музикално – инструменталното, изобразителното и танцовото изкуство като нестандартни методи за намаляване на агресията и поощряване доброто у децата. Красноречиво доказателство  за това бяха  и изпълненията на  малките инструменталисти от първи до четвърти клас- Борис Ташев – китара и Виктория  Маринова – цигулка  / І – ви клас /; Велина –Сара Георгиева и Вероника Палашкова – флейта / ІІ-ри клас/; Кристиян Банков  и Георги Ивайлов- китара , Искра Ивайлова –цигулка / ІІІ-ти клас/; Преслав и Елина –цигулка и Евгени –акордеон / 4-ти клас /.
На откриването присъстваха представители на РИО – Плевен , възпитатели от началния курс на плевенски училища.
В Плевенска област има спечелени три проекта по модул „ Подкрепа на целодневното обучение на учениците от начален етап „ – НУИ „ Панайот Пипков „  и НУ „ Христо Ботев „  в Плевен и  училището в гр. Койнаре.

Още снимки от проекта можете да видите в галерията.

Image Gallery